Foto's Huizen Kroniek

Historische foto's 1961-1970

Als u op een foto klikt wordt die groter weergegeven.
1961 Deze foto (de onbewerkte versie) is gestuurd door Bea van Zoggel. Ze schrijft als toelichting: "Deze foto is gemaakt in de zomer van 1961. Ik weet niet wie het jongetje helemaal rechts is (in overall, misschien Nico Bolk), maar verder zijn van rechts naar links te zien: Tinie Bosch, André van Zoggel, Rian Bosch, Theo Bosch en in het zand Jeanne van de Tillaart. Op de voorgrond staat Ria van Zoggel. Tinie, Theo en Rian zijn de kinderen van Jurri en An Bosch (de smid). Zij woonden op Past. Clerxstraat 39. André en Ria zijn kinderen van Mies en Anneke van Zoggel (zij woonden op Past. Clerxstraat 41). Jeanne is de dochter van Piet en Mart van de Tillaart (de kolenboer). Hun huis is op de achtergrond te zien, met de kolen tegen de zijmuur. Dat huis was een twee-onder-een-kap-woning. Op no. 38 woonden Piet en Mart met hun kinderen en op no. 36 omaatje (ik denk de moeder van Mart, die van haar meisjesnaam Kremers heette). De kinderen spelen in het zand op een bouwplaats naast de smederij van Jurri Bosch. Er is al een begin gemaakt met uitgraven voor de woning van Henk en Gerrie Brugmans, die daar jarenlang hebben gewoond."
Begin jaren 60 Staand van links naar rechts: Jan Timmers, Harrie van den Berkmortel, zijn toekomstige schoonmoeder Tonia Timmers-Van Asseldonk, Oda Timmers. Hurkend: Willy Timmers en Maria Timmers. (Foto: collectie Timmers - Van Asseldonk.)
Begin jaren 60 Staand van links naar rechts: Jan Timmers, Harrie van den Berkmortel, zijn toekomstige schoonmoeder Tonia Timmers-Van Asseldonk, Oda Timmers. Hurkend: Willy Timmers en Maria Timmers. (Foto: collectie Timmers - Van Asseldonk.)
Begin jaren 60 Op de maaier zit Herman Henst, Jan Henst houdt de teugels van het paard vast en daarachter loopt Adriana Vogels. (Foto: collectie Lenie Henst - van Asseldonk).
Begin jaren 60 Uitstapje, mogelijk van de Katholieke Arbeiders Bond (later NKV). Vooraan #?, daar achter Miet Vissers - Hermans, Annie Bosch, #?, Jo Versantvoort - Schevers en #? (Foto: collectie Antoon Vissers).
Begin jaren 60 Het huewelijk van Henk en Annie van de Ven (Foto: collectie Cor van Zutphen).
Begin jaren 60 Groep toneelspelers (KAB?), v.l.n.r.: Tonny Rietbergen, Marietje van Zutphen, Ria van Zutphen, Mientje Jonkers, Harrie (of Pieter?) Versteegden, Pieter Reijbroek, Annie Timmers, #?, Thea Timmers?. (Foto: collectie Marietje van Zutphen).
Begin jaren 60 Piet van Zutphen, zijn vrouw Anna van Genugten, en vier van hun kinderen: Martien (achter), Cor, Marietje en Mien (Foto: collectie Marietje van Zutphen).
Begin jaren 60 Albert van Zutphen, Jo van Zutphen, Van Laarhoven \, de vrijer van Marietje van Zutphen, Jan van Zutphen en Cor van Zutphen. (Foto: collectie Marietje van Zutphen).
Begin jaren 60 Nelleke van Eert. Ze werd op 16 maart 1956 geboren als dochter van Hannes van Eert en Petronella van Erp (Lage Biezen 1). Haar moeder overleed enkele maanden later op 24 augustus 1956. Daarna heeft Nelleke een aantal jaren bij buurman Piet van Zutphen (Corsica 7) gewoond. (Foto: collectie Marietje van Zutphen).
Begin jaren 60 De rijvereniging begin jaren zestig. Op het eerste paard zit Marietje van Zutphen. (Foto: collectie Marietje van Zutphen).
1961 De linkse jongen is Albert van Zutphen en helemaal rechts staat Jo van Zutphen. Wie staat tussen hen in? Op de achtergrond het transformatorhuisje dat op hun erf stond. (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
1961 Een foto van musicerende zonen van Piet van Zutphen die op dezelfde dag gemaakt lijkt de zijn als de foto hiervoor. Van links naar rechts: Cor, Albert, Jan en Jo van Zutphen. (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
5 februari 1961 Foto gemaakt ter gelegenheid van de priesterwijding van pater Harry van de Ven. Drie kinderen vooraan: Chris, Annie en Hans, kinderen van Toon van de Ven. De vier mensen links van pater Van de Ven: Wim van de Ven, Chris van de Ven (vader), vrouw van Wim van de Ven en Theo van de Ven. De vier vrouwen rechts van de pater achter de kinderen: Dora van de Ven, Paula van de Ven - Van Duijnhoven, Van de Ven – Vissers, Antje van de Ven – Arts (moeder). Achter de moeder en rechts daarvan: Riek (zus) van de Ven, heeroom Arts (broer van moeder), Martina van de Ven – Opsteen, Frans Opsteen. Zeven resterende mensen achteraan rechts van pater van de Ven: Jan van Zutphen, Jo van de Ven, Ciska van de Ven, Anny van Zutphen, Dora van de Ven – van Berkt, Henk van de Ven en Antoon van de Ven. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
1961-04-25 J vd Akker naar Erp.jpg (274695 bytes) 25 april 1961 Op 25 april 1961 verhuisde Jan van de Akker van Zijtaart (huidig adres: Pastoor Clercxstraat 16) naar Erp. Het meisje dat het kind draagt is Thea Timmers. (Foto: collectie Oda Timmers.)
Pasen 1961 Het KMG hield ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan op Pasen 1961 een sprookjestocht in de Bulten. Achterste rij van links naar rechts: Ria Dortmans, Thea van de Hurk, Zus van de Hurk, Rina Munsters, Annie Timmers, #?, #?, #?, spook, #? en Mientje Rooijakkers. Vooraan zittend: Tonnie van de Hurk, Truss Vissers en Tonnie Ketelaars (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
1961 Staande achterste rij van links naar rechts: Elly Hommeles en Ans van de Ven kijken tussen twee andere staande meisjes door. Rechts langs de zuster Rina van Asseldonk, rechts achter haar Van Boxmeer en staande helemaal rechts Riky van Erp.Direct links van de zuster staan Van Bakel en Joke Rooijakkers. Knielend links voor de zuster Riky Vervoort. Zittend rechts op de tweede rij van voren: Betsy Vervoort. Zittend op de voorste rij: #?, Gerda Tijssen, Schepers en Van de Linden. Wie staan er nog meer op deze foto? (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
1961 Foto van Theo van Asseldonk op de ambachtsschool (Foto: collectie Theo van Asseldonk)..
mei 1961 Foto van het gezin Van Asseldonk gemaakt ter gelegenheid van de Eerste Communie van Martien van Asseldonk. Staande van links naar rechts: Peter, Mari en Willy. Zittend: vader Piet van Asseldonk, moeder Gerarda van Erp, Diny met Tineke op haar schoot, Rina en Martien. (Foto: collectie Martien van Asseldonk)..
1961 Het kampioenselftal van VOW. Staande van links naar rechts: Frans van de Mosselaar, Pietje Vorstenbosch, Christ Vervoort, Willy Raaijmakers, Bennie Lathouwers (keeper), Tiny Santegoeds, Tonny van de Wetering (achter), Broertje van Uden en Dorus Meelen (trainer). Zittend: Bert Munsters, Jan Rooijakkers, Hans van de Bogaard, Gerrit van Lee en Tonny van Uden. (Foto: jubileumgids 40-jarig bestaan VOW.)
1961 Van links naar rechts (de wat groeteren): Willy, Jan, Maria en Oda Timmers. De twee kleine kinderen zijn misschien buurkinderen. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1961 Plechtige communie meisjes. Staande van links naar rechts: Maria van Lankvelt, Lea van de Sande, pastoor A. van de Bult, Ria van de Tillaart, Ria van de Linden, Diny van de Wetering, Betsy Vervoort. Zittend: Elly Hommeles, Rieky Vervoort, Maria van Zoggel, Pita van Bakel, Ans van de Ven en Maria van Eerdt. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
1961 Plechtige communie jongens. Staande achterste rij van links naar rechts: pastoor A. van de Bult, Frits Dortmans, Jo van de Tillaart, Mari van Helvoirt, Piet van Berkel, Johan van Zoggel, Jo van der Linden en Willy Timmers. Tweede rij van achter: Martien van Eert, Bert Vissers, Theo Coppens, Gerry Opheij, Cor Kremers, Hendrik van Kessel en Jan van der Linden. Voorste rij zittend: Martien (Tieske) van der Heijden, Bertus van de Tillaart, Toon van Eert, Tonny Reijbroek, Harry van Berkel. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
zomer 1961 Van links naar rechts: Wim Vissers, Pieter Versteegden, Evert Bosch en Leo Vissers. Deze foto is van Leo Vissers. De foto zit ook in de collectie van Jong Nederland bij de foto's van het kamp in De Mortel in 1961 en zal wel bij het vertrek genomen zijn.
zomer 1961 Jong Nederland op kamp in De Mortel. Achterste rij staande van links naar rechts: Evert Bosch, Leo Vissers, Harry Coppens, Wim Vissers, Theo van de Tillaart, Wim Kremers en Albert van Zutphen. Vooraan zittend: Bert Vissers, Theo van Asseldonk, Bert van de Tillaart, Piet van de Akker, Jan Timmers en Henk Dortmans. (Foto: collectie Evert Bosch).
zomer 1961 Jong Nederland op kamp in De Mortel. Staand, v.l.n.r.: Toon vand e Hurk?, Willy Henst, Harrie van de Hurk?, #?, Evert Bosch, Harrie Coppens en #?. Zittend: Piet van de Hurk, #?, Wim Vissers en Bert Vissers. (Foto: collectie Willy Henst, nu Martina van Zutphen, Lierop).
Zomer 1961 Bij Piet van Asseldonk voor de hooiberg. Staande achterste rij: Peter van Asseldonk, Jan Vervoort en op de pony Mari van Asseldonk. Vooraan zittend Willy met hond Tommie, Martien en Jan van Asseldonk. (Foto: collectie Martien van Asseldonk).
Zomer 1961 Fietstocht naar Overloon. Op de linkse foto, achteraan staand: Theo en Ardie van de Tillaart. Daarvoor zittend van links naar rechts: Jan van Asseldonk, Jan Timmers, Theo van Asseldonk en Martien van de Tillaart, daarvoor: Willy Timmers? (Foto: collectie Theo van Asseldonk).
29 augustus 1961 Has Vissers wordt 50 jaar. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1961 Maria en Oda Timmers op Veghel kermis, met misschien een buurkind. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1961 Joke van de Tillaart met Anja, Henne en Bennie, kinderen van Jan Versantvoort, en Annet Ista. (Foto: collectie Joke van de Tillaart).
1961 Joke en Jan van de Tillaart. (Foto: collectie Joke van de Tillaart).
ca. 1962 Peter Vissers achter op de Batavus van zijn broer Wim. (Foto: collectie Peter Vissers).
1962 Joke van de Tillaart (ofwel Joke van Ties Tijssen). (Foto: collectie Joke van de Tillaart).
Zr Agatha 50 jr klooster en Janusoom.jpg (213136 bytes) 1962 In 1962 vierde Maria, geboren op 7 november 1875 als dochter van Tonnie  van Asseldonk, haar 60-jarig jubileum als slotzuster in Deursen bij Ravenstein. Haar kloosternaam was zuster Agatha. Bij die gelegenheid mocht ze familieleden zien door tralies en in het bijzijn van mede-zusters. Hier zijn op bezoek haar nicht Miet (zuster Theodosia, dochter van haar half-broer Theodorus) en haar broer Adrianus (broeder Jozef). Zuster Agatha was daar 45 jaar kosteres en portierster. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1962-06 Willem Timmers.jpg (236226 bytes) juni 1962 Willem Timmers met een stierkalf. (Foto: collectie Oda Timmers.)
begin jaren zestig De eerste auto van bakker Nieuwkamp wordt afgevoerd. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
begin jaren zestig Aardbeienplukkers bij Frans Reijbroek. 1) Albert (van Piet) van Zutphen, 3) Martien?, zoon van Piet van de Tillaart, 14) Miet (zus van Frans) Reijbroek, 15) Harrie, zoon van Janus van Zutphen, 16) Lies, dochter van Graard Opheij. Wie staan er nog meer op deze foto? (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
1962 Pastoor Clercxstraat 52 1962.jpg (350614 bytes)Hemel 05 a.jpg (345484 bytes)Deze prentbriefkaarten zijn, gezien hetzelfde type opschriften (witte letters, hetzelfde lettertype, ZIJTAART in hoofdletters) tegelijk ontstaan. De weg is al geasfalteerd, dat gebeurde in 1961. De huizen die nu adres Pastoor Clercxstraat 28 en Pastoor Clercxstraat 30 hebben, staan er nog niet. Deze werden in 1964 gebouwd. Op de foto met de kerk is rechts een onverhard tipje van het kerkplein te zien. Op 21 november 1962 kreeg gemeentewerken opdracht dat tipje te verharden. De prentbriefkaarten dateren dus uit 1962. Ze werden uitgegeven door Antoon Munsters. (Foto's: BHIC.)
1962 Oud-leden van de fanfare in 1962. Staande van links naar rechts: A. van de Tillaart, M. Vogels, J. van de Tillaart. Zittend: Martien Raaijmakers, Hein van Zutphen en Karel van Eert.
1962 Schepers.jpg (333330 bytes) 1962 Het gezin Schepers. De twee achterste grootste jongens zijn Ad (links) en Hans (rechts). Daarvoor van links naar rechts: Henk, vader Johan Schepers met zoontje Jos op zijn knie. Tiny, moeder Jaantje Schepers - van Nunen met Andrea op haar knie en rechts zit Maria. (Foto: collectie Jaantje Schepers - Van Nunen.)
Ca. 1962 1962 ca. fanfare.jpg (203010 bytes)Optreden van Albert van Zutphen (links) en Cor van Zutphen (rechts) tijdens een solistenconcours van de fanfare in Zijtaart. Achter hen staat dirigent Ad van de Heijden. (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
26 april1962 Foto gemaakt op 26 april 1962 bij de serenade die de fanfare bracht aan de RKJB ter gelgenheid van het 40-jarig jubileum. De foto is gemaakt voor het verenigingsgebouw. Gerard van de Rijt houdt een toespraak.Rechts van hem op de voorste rij van de RKJB leden staan Harrie Berkmortel, Janus Rovers, Jan van Boxmeer, Johan van Sleeuwen, Jan Henst, #?, Annie van de Hurk – Verhoeven, en #? Het meisje rechts dat in de camera kijkt is een dochter van De Visser.
Begin jaren 60 Mari Brugmans op de ambachtsschool (Foto: collectie Mari Brugmans).
1962 Plechtige communie meisjes. Achterste rij van links naar rechts: Thea de Wit, Ria van de Linden, pastoor A. van de Bult, betsie de Wit en Maria van Boxmeer. Voorste rij: Nelly Schepers, Tonny van Eert, Joke Rooijakkers, Rieky van Erp, Rina van Asseldonk en Marlies Kremers. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
1962 Plechtige communie jongens. Henk Verbakel, Jo van Boxmeer, pastoor A. van de Bult, Janus van de Linden en Tinie van de Linden.
1962 Peter Vissers met de schoenen, riem en pet van zijn broer Antoon, die toen in militaire dienst was. Antoon was deel van de verbindingstroepen en werkte in een militaire telefooncentrale. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1962 De zonen van Has Vissers. 1) Bert, 2) Martien, 3) Wim, 4) Antoon, 5) Cor, 6) Peter, 7) Karel, 8) Jan, 9) Leo. (Foto: collectie Wim Vissers.)
1962 De kleuters uit het schooljaar 1961-1962, foto gemaakt in juni 1962. Achter de kinderen tuinman Marinus Schouten. Boven van links naar rechts: Mari Pennings, Gerard Schepers, Pieter Reijbroek, Riky van Schijndel, Henri Rovers, Peter van Asseldonk, Mari van de Linden en Joke Klaasen. Tweede rij van boven: Bert van de Heijden, Berna Rovers, Hans van Zutphen, Marina van Eert, Fien Pennings en Lidy Nieuwkamp. De derde rij van boven op de loopbrug: Hanny van de Ven, Peter van de Tillaart, Maria van Sleeuwen, Annie van Heeswijk, Ineke Pepers, Jose van Sleeuwen, Antoon van Eert, Annemieke van de Heijden en Henry van de Ven. Vierde rij: zuster Adeleida, Ans van de Linden, Hans Nieuwkamp, Maarten van de Ven, Maria van Erp, Elly van Zutphen, Ans van de Steen, Henk van de Velden, Sjan Bolk, Paula van de Ven en Joke van Helvoirt, Vijfde en voorste rij: Maarten van de Ven, Sjan van de Tillaart, Tineke van Asseldonk, Trudy van de Heijden, Nico van Stiphout, Antonet van Stiphout en Jan van de Tillaart. (Foto: archief klooster Zijtaart.)
1962 Foto van de familie Willem Timmers, gemaakt ter gelegenheid van de zilveren bruiloft. Staande van links naar recht: Odo, Maria, Thea, Willy, Jan, Nelly, Diny en Maria. Zittend: Willem Timmers en Tonia van Asseldonk. (Foto: collectie Annie Timmers)
begin jaren zestig Toneelvoorstelling van de toneelclub van de fanfare, Jonge Boerenstand en Boerinnen Jeugdbond. Van links naar rechts: Mari van de Hurk, Marietje van Zutphen, Ria van Zutphen, Mientje Jonkers, Harry Versteegden, Pieter Reijbroek, Annie Timmers, Harry van de Wetering, Maria Kuijpers en Jan van Zutphen. (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
begin jaren zestig Dezelfde toneeluitvoering. Van links naar rechts: misschien Harry Berkmortel?, Bea van de Zanden, Johan van Sleeuwen, Marietje van Zutphen, Jan van de Biggelaar, Annie Timmers, Pieter Reijbroek, Maria Kuijpers, Jan van Zutphen en Cor Mollen (regisseur). (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
begin jaren zestig Schaatsen op de Zuid-Willemsvaart. De precieze datering van deze foto is niet bekend, maar niet veel winters waren zo streng als die van 1962-1963 toen er geschaatst kon worden op de Zuid-Willemsvaart. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
jaren zestig. Sluis IV. Rechts op de achtergrond het huis van (destijds) Harry van de Ven. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
jaren zestig. Bakker Nieuwkamp met zoontje Marcel. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
carnaval 1962 Carnaval 1962 met de foekepot gemaakt van een gedroogde varkensblaas. Staande van links naar rechts: Mari, Tineke en Willy van Asseldonk. Zittend: Martien en Peter van Asseldonk. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1962 De leden van de Katholieke Arbeiders Bond die het toneelstuk: 'Drie vrouwen om een' op de planken van het verenigingsgebouw zetten. Staande van links naar rechts. Nettie van den Tillaart, Harrie van den Hurk, Tonnie van den Hurk, Evert Bos, Ria Dortmans Thieu van den Tillaart en Frida Koppens. Zittend: Wim van Hoof en Jan Kremers  (Foto: collectie Evert Bosch.)
1962 Toneelspelers van de Katholieke Arbeiders Bond in: 'Drie vrouwen om één'. Wie staan er op deze foto? Voor meer foto's van deze toneelvoorstellingen, zie kroniek 1962.(Foto: collectie Evert Bosch.)
1962 De ploeg van de Katholieke Arbeiders Bond die in 1962 een ander toneelstuk opvoerde. Achterste (bovenste) rij van links naar rechts: Leo Vissers en Evert Bosch. Daaronder staand: Wim van Hoof, Harrie van de Hurk, Netty vd Tillaart en Wim Vissers. Zittend op de trap: Truus Vissers (Sjef), Elly Vissers en Ria Versteegden. Onder voor de trap: Ria Dortmans. (Foto: collectie Wim Vissers.)
mei 1962 Jong Nederland speelde toneel ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw van de gildehal. Achterste rij van links naar rechs: Harry van de Hurk, Frans Munsters en #?. Middelste rij: #?, Bert Vissers, Gerard Oppers en Frits Dortmans. Vooraan: #?, #? en Cor kremers. Voor meer foto's van deze opening, zie kroniek 1962. (Foto: collectie Evert Bosch.)
23 juni 1962 Het gezin van Johan Pepers en Antonia van Lankvelt. Achterste rij v.l.n.r.: Wim (geboren op 21 mei 1946), Nellie (1 oktober 1943), Frans (7 maart 1949), Martien (22 juni 1940) en Joke (1 oktober 1947). Vooraan: Toon (staand, 11 juni 1950),  Nolda (zittend, 11 februari 1945), vader Johan Pepers (geboren op 18 maart 1912 in Zijtaart als zoon van Gerard Pepers), Willy (22 februari 1953), Bert (19 september 1951), moeder Antonia van Lankivelt (24 februari 1912) en Annie (30 november 1941). In 1951 Verhuisde dit gezin naar het huis van opa Gerard Peters op Jekschot, waar nu Schoenmakers woont. (Foto en aanvullende informatie: Joke van Zutphen - Pepers.)
1962 Joke Pepers met Arie Broek (Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)
Ca. 1962 Achteraan Joke Pepers en Lenaard van Asseldonk. Vooraan op de bank Jan en Wouter van Asseldonk, zonen van Lenaard. (Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)
zomer 1962 KMG speurtocht tijdens het kamp in Stiphout. Achteraan staand v.l.n.r.: Netty van de Tillaart, Pieta van Bakel en Elly vissers. Vooraan zittend: Joke Pepers, Berta Brugmans, Anny Versteegden, Thea Timmers en Nelly Schepers. (Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)
zomer 1962 Bessen plukken. Linkse rij: Martien van de Tillaart en Jan van Asseldonk. Rechtse rij: tweede jongen van links: Theo van de Tillaart. Vooraan zittend op de bascule: Diny van Asseldonk.  (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1962 Christ v L met koeien.jpg (166848 bytes) 1962 1962 Kinderen Biezen.jpg (269266 bytes)Op de linkse foto staat Christje (van Driek) van Lankvelt. Op de rechtse foto staan Henry Verhagen, Christje van Lankvelt en Maria (van Bert) Peters. (Foto: collectie Christ van Lankvelt.)
5 maart 1963 Het KMG vierde op 5 maart 1963 voor de eerste keer carnaval.. 5) Tonnie van de Hurk, 6) Ria van Zutphen, 9) Martina van Zutphen, 11) Ans van de Ven, 13) Marlies Kremers, 15) Joke Pepers, 16) Ardie van de Tilaart, 17) Diny van Asseldonk. Wie staan er npg meer op de foto? (stuur naar: info@oudzijtaart.nl)  (Foto: collectie Oda Timmers.)
1963 Han v G Mieke C v L.jpg (247029 bytes) 1963 Hans en Mieke van Geffen met een enorm konijn en Christje van Lankvelt. (Foto: collectie Christ van Lankvelt.)
1963 Joke Peppers met Adje van Asseldonk op haar arm en haar moeder Antonia van Lankvelt in de hof voor hun huis. (Foto: collectie Joke van Zutphen.)
1963 Van links naar rechts: Antoon van Eert, Annie Brugmans en Hans van Eert, voor het huis van Jan van de Ven. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
1963 Schepers.jpg (438048 bytes) 1963 Van links naar rechts: Jos Schepers, Wim Steenbakkers, Hans Schepers, Riny Raaijmakers, Ad Schepers, daarachter is een klein stukje van het hoofd van Gijsbert Schepers uit Eerde te zien, Tiny Schepers, Henk Schepers, op de pony twee meisjes uit Duitsland die bij ome Graard Schepes uit Eerde op bezoek waren, en rechts Johan Schepers. (Foto: collectie Jaantje Schepers - van Nunen.)
Kruien (in de Kamp).jpg (198059 bytes) jaren zestig Schaften tijdens het oogsten van 'kruien' in De Kamp op De Doornhoek. Van links naar rechts: vader Jan van de Tillaart, zonen Bert, Theo, Martien en moeder Jaan van Asseldonk. Daar achter lijkt Toontje Kanters.
carnaval 1963 Met een foekepot rond. Van links naar rechts: Martien, Peter en Willy van Asseldonk, hier bij buurman Toon Munsters voor de deur. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
carnaval 1963 Maria en Oda Timmers vieren carnaval. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1963 Wim Schevers op 35-jarige leeftijd. Hij woonde op Biezendijk 20, bleef ongetrouwd en werkte later bij de zusters in Zijtaart. (Forto: collectie Anja Heerkens - Versantvoort.)
maart 1963 Toneelspelers van de Katholieke Arbeiders Bond voerden 'De stier van Californië' op. Staande van links naar rechts: Antoon Vissers, Wim van Hoof, Gusta Coppens, Frans van Breugel, Ellie Vissers en Evert Bosch. Zittend: Ria Versteegden, Harrie van den Hurk en Betsie van Nuenen (Foto: collectie Evert Bosch.)
1963 Annie.jpg (254269 bytes) mei of juni 1963 De Eerste H. Communie in 1963. (Foto: collectie Harry van Boxmeer.)
Ca. 1963 De twee meisjes helemaal achteraan zijn links Betsy en rechts Riky Vervoort. Vooraan staan links Gemma Munsters, dan onbekend (een Duits meisje?), en rechts Rina van Asseldonk. (Foto: collectie Betsie van de Broek - Vervoort.)
1963-05-28.jpg (198656 bytes) 28 mei 1963 1963 Harrie van de Wijgert.jpg (267538 bytes)Het bruiloftsfeest van Harrie van de Wijgert en Marietje Kanters. Achter de tafel van links naar rechts: het bruidspaar, Ant de Koning (moeder van de bruid), daarnaast zit de moeder van Harrie. De als Chinees verklede jongen voor de tafel is buurjongen Piet van de Tillaart die op het seminarie zat bij de Damianen in Sint-Oedenrode en geld ophaalde voor de missionarissen. (Foto's: collectie Miet Kanters.)
juli 1963 Joke Peperss en Mieke van Bakel op Erpkermis. (Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)
juli 1963 Aarbeien plukken bij Harry van de Berkmortel. Staande van links naar rechts: Jan Timmers, Oda Timmers, Harry Berkmortel en Willy Timmers (met buks). Zittend: Ardie van de Tillaart, Theo van de Tillaart, Jan van Asseldonk en Thea Timmers. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1964-07 03.jpg (441439 bytes) juli 1963 Aarbeien plukken bij Harry van de Berkmortel. Achteraan van links naar rechts: Oda Timmers en Thea Timmers. Vooraan: Theo van de Tillaart, Bertha (later Bep) van de Tillart, dochter van Jas van de Tillart, Jan van Asseldonk, Ardie van de Tillaart en Harry van de Berkmortel. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1963-08-23 04.jpg (269246 bytes) 23 augustus 1963 Het huwelijk van Cor Coppens en Ciska van Asseldonk. Voor het echtpaar lopen de drie kinderen uit het eerste huwelijk van Ciska met Jan van de Ven: Christ, Maria en Jan van de Ven. Rechts staan Peter van Asseldonk en Nico Bolk. Links van Cor Coppens is Drika de Koning te zien. De vrouw met de lichte hoed op is Van Berkel. De jongen op het paard is Jan (van Piet) van Asseldonk. (Foto: collectie Cor en Ciska Coppens.)
1963-08-23 03.jpg (277892 bytes) 23 augustus 1963 Het huwelijk van Cor Coppens en Ciska van Asseldonk. De leden van de rijvereniging zijn: Achteraan van links naar rechts: Albert van Zutphen, #? en Jan van Asseldonk. Vooraan: Wim van Zutphen, Harrie van Berkel, Marietje van de Sanden - van Schaijk en Piet van de Wetering. (Foto: collectie Cor en Ciska Coppens.)
1963 Foto's gemaakt ter gelegenheid van de zilveren bruiloft van Johan Pepers en Antonia van Lankvelt. Op de linkse foto de zonen, van voor naar achter: Willy, Bert, Toon, Frans, Wim, Martien en Gerard. Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)
1963 Foto's gemaakt ter gelegenheid van de zilveren bruiloft van Johan Pepers en Antonia van Lankvelt. Op de limkse foto het hele gezin. De twe eouders met de zeven hierboven genoemde zonen en de vier dochters: Annie, Nellie, Nolda en Joke. Het feest werd gevierd in cafe De Zwarte Kat op de Coevering. (Foto: collectie Joke van Zutphen - Pepers.)

 

Ca. 1963 Aan het twisten bij het huis van Lenaard van Asseldonk. V.l.n.r. Joke Pepers, Wim Pepers, Mieke van Bakel en Gerrie van Asseldonk.Joke was lid van een muziekgroep die 'JoNelMa' heette. (Foto: collectie Joke Van Zutphen - Pepers.)
1963 Cor, Martien en Jan van Zutphen voor de deur van hun ouderlijk huis bij de zilveren bruiloft van hun ouders Piet van Zutphen en Johanna van Genugten. (Foto: collectie Cor van Zutphen.)
1963 Foto ter gelegenheid vam bij de zilveren bruiloft van Piet van Zutphen en Johanna van Genugten. V.l.n.r.: Marietje, Martien, Jo, vader Piet van Zutphen, moeder Johanna van Genugten, Cor, Mien, Jan en Albert.  (Foto: collectie Cor van Zutphen.)
ca. 1963 Theo van Asseldonk op wegnaar de ambachtsschool achter het huis bij Willem Timmrs. an de zijkant van het huis op de fiets staat Nelly Timmers. (Foto: collectie Theo van Asseldonk.)
1963-08-23 05.jpg (260210 bytes) 23 augustus 1963 Het huwelijk van Cor Coppens en Ciska van Asseldonk. De leden van de rijvereniging zijn van links naar rechts: Harrie van Berkel, Marietje van de Sanden - van Schaijk, Piet van de Wetering, #? en Jan van Asseldonk. (Foto: collectie Cor en Ciska Coppens.)

1 februari 1964 Een optreden van de fanfare in het verenigingsgebouw ter gelegenheid van de aanschaf van nieuwe uniformen. 1. Frans Munsters, 2. Bertus Raaijmakers, 3. Gerard Oppers, 4. Hans Bolk, 5. Toon van den Tillaart, . Pieter van Rijbroek, 7. Thieu Dortmans, 8. Cor van den Hurk, 9. Jo Raaijakers en op de voorgrond zie je nog Harrie van de Ven als 10. (Foto en namen: Antoon Vissers.)
1 februari 1964 Het bestuur van het uniformenfonds van fanfare Sint-Cecilia. Op de foto: penningmeester Martien van de Ven, voorzitter Antoon Vissers en secretaris Wim Reijbroek.  (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1 februari 1964 Een voornamelijk Veghels onderonsje tussen het publiek bij een bijeenkomst van het uniformenfonds van fanfare Sint-Cecilia. Midden voor met de armen over elkaar zit de toenmalige burgemeester van Veghel, de heer Schreven. Rechts van de burgemeester zit pastoor A. van de Bult. Achter de burgemeester zit de toenmalige directeur van het postkantoor in Veghel, de heer Matzer. Zijn rechterhand en baliemedewerker in het postkantoor Jan van Netten zit rechts achterin met een zwarte bril op. Hij was destijds ook verslaggever. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1 februari 1964 Toespraak van rector Boelaars tijdens de bijeenkomst van het uniformenfonds van fanfare Sint-Cecilia. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
carnaval 1964 Graard van de Ven, Antoon van de Ven, Piet van Zutphen, Jas van de Tillart en Ties Habraken tijdens een optreden van de fanfare in de carnavalsoptocht in Aarle-Rixtel. Zijtaart had toen nog geen optocht. (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
Circa 1964 Een optreden in het verenigingsgebouw. Op de linkse foto staan Maria van de Hurk en Annemieke Vissers te zingen. Op de middelste foto Peter Vissers en op de rechts foto zijn Peter en Jose Vissers aan het dansen. (Foto's: colelctie Antoon Vissers.)
1964 Bij Jas vervoort.jpg (201821 bytes) 1964 Slotzuster Sebastiana (Johanna van der Bruggen) mocht in 1964 voor het eerst weer naar huis. Rechts van haar zit haar zus Barbera van de Bruggen, die was getrouwd met Jan Vervoort. De foto is gemaakt in de huiskamer van Jas (Janus, Sebastianus) Vervoort. (Foto: collectie Ant Vervoort.)
1964 Liesbeth van de Tillaart. De foto is gemaakt op het kerkpleintje voor het klooster. (Foto: collectie Liesbeth Vissers - van de Tillaart.)
kermis 1964 Van Links naar rechts: Joke Pepers, Mieke van Bakel en Pieta van Bakel. (Foto: collectie Joke van Zutphen-  Pepers.)
kermis 1964 Marietje van Zutphen en Theo Broek. Ze zouden in 1966 met elkaar trouwen. (Foto: collectie Marietje Pepers.)
Ca. 1964


Toneelvoorstelling rond 1964. Op de linkse foot": V.l.n.r. Harry van de Hurk, Jan van Zutphen (zittend), Joke Pepers, regiseur Ad van Hoorn, Pieta van Bakel staat achter Lea van de Zanden en rechts staat Mieke van Bake. Op de middelste foto hierboven Marietje van Zutphen als zuster Clivia. Rechts Cor van Zutphen en Joke Pepers. Ze zouden later met elkaar trouwen, zodat niet zeker is of hier toneel werd gespeeld.  (Foto: collectie Joke van Zupthen - Pepers.)
1964 mei.jpg (385708 bytes)1964 mei nummers.jpg (186097 bytes) mei 1964 De zilveren bruiloft van Driekske van Lankvelt. 1) #? van de Heijden, getrouwd met Riek van Lankvelt, 2) Riek van de Heijden - van Lankvelt, 3) Miet Rooijakkers - van Lankvelt, getrouwd met Jan Rooijakkers, 4) Jan Rooijakkers, 5) Drika van de Linden - Verbruggen, getrouwd met Harry van de Linden, 6) Harry van de Linden, 7) Riek van Lankvelt, 8) Drika van de Linden, 9) Gerard van de Heijden, verloofde van Riek van Lankvelt (later samen getrouwd), 10) Ant van de Linden - Raaijmakers, 11) Lies van Lankvelt, 12) Christ van Lankvelt, zoon van van Ciska Lankvelt - Aalders, 13) Diny van Lankvelt, 14) Jaan van de Linden - Raaijmakers, 15) Jan van de Linden, 16) Ciska van Lankvelt - Aalders, 17) Has van Lankvelt (woonde op Zondveld), 18) Piet van de Linden (woonde aan de Korenmolenweg), 19) Lamberdina van Lankvelt - Verbruggen, 20) een zoontje van de kok (er werd thuis gefeest, zoals toen het gebruik was), 21) Driek van Lankvelt (van het zilveren paar), 22) Christ van Lankvelt, 23) Berta van Lankvelt - van de Linden (van het zilveren paar), 24) #?, 25) Jan Brugmans (in rolstoel, hij woonde toen in het klooster in Zijtaart). (Foto: collectie Christ van Lankvelt.) 
1964-09-14.jpg (266726 bytes) 1964 Foto gemaakt tijdens het kamp van het KMG. Achter staand van links naar rechts: Ardie van de Tillaart, Agnes van de Heijden, Francien van Lankvelt, Martina van Zutphen (trekt gek gezicht) en Van Eert. Vooraan zittend: Annie Brugmans, Maria van de Ven en Sjaan van de Linden. (Foto: collectie Ardie van de Tillaart.)
1964 De RKJB. Achterste rij van links naar rechts: #?, #?, Harry Coppens, Piet van Zutphen, Albert van de Hurk, Rien Pennings en Jan Henst. Middelste rij: Henk van de Linden, Theo van Lankvelt, Harry Brugmans, Cor van Bakel en Martien van de Berg. Tussenin achter de voorste rij: Adriaan Broek en Willy van Kessel. Voorste rij: Theo Coppens, Ad van de Heijden en  Bert van Lankvelt. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
1964 Hanneke Denis a.jpg (230215 bytes) 1964 In de jaren rond 1964 logeerde er reegelmatig een meisje uit een weeshuis in Den Bosch bij Willem Timmers. Ze heette Hanneke Denis. De familie raakte erg aan gehecht, mara helaas is het contact verloren gegeen. (Foto: collectie Oda Timmers.)
1964 Gezin vd Oever.jpg (368853 bytes) 1964 Een fotograaf (P. den Ottolander uit Eindhoven) ging in 1964 van deur tot deur en heeft in dat jaar in Zijtaart een aantal gezinsfoto's gemaakt. Hier het gezin van Antoon van den Oever. Van links naar rechts, achteraan Diny en Dilia. Vooraan: Mari, vader Antoon, zoon Antoon, Jan, moeder Hanneke van den Oever - Verhoeven en Theo. (Foto: collectie Antoon van den Oever.)
Oktober 1964 Harrie van Jas van de Tillart, 15 jaar oud, op de ambachtsschool. (Foto: collectie Adriaan van de Tillart.)
1964 nov.jpg (166178 bytes) 29 november 1964 Deze foto werd in november 1964 gemaakt. Gezien de rij kinderen langs de weg zal dat bij de intocht van Sinterklaas geweest zijn op 29 november 1964. Op de foto: Maria van de Hurk en Annemieke Vissers. (Foto: collectie Jan en Jo Timmers - van de Hurk.)
februari 1965 Leden van het KMG die het stuk 'Jufrouw Krul' speelden. Staand van links naar rechts: #?, #?, #? van de Hurk, #?, Martina van Zutphen en Ineke Bolk. Zittend: Annet van Eert en Francien Rovers. (Foto: collectie Jong Nederland.)
februari 1965 Een foto van dezelfde ouderavond. Op de achterste rij van links naar rechts: Sjan de Wit, Francien van Lankvelt, Toos van de Linden, Ria van de Hurk - van Zutphen, Mia Raaymakers en Wilma Schepers. Op de eerste rij van links naar rechts: Gerda van de Tillaart, Ans Pepers, Petra Pepers en Ria van de Tillaart. (Foto: collectie Jong Nederland.)
Begin 1965 Has Vissers met een buks.. De bungalow van Graard van Boxmeer op de achtergrond. De Leinsedelstraat (nu Meester van de Venstraat) was sinds kort geasfalteerd. De lantaarnpaal op de achtergrond is op 15 januari 1965 geplaatst. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
jaren zestig Foto gemaakt in de jaren zestig vanuit een dakraam van de familie Vissers. Was mogelijk hetzelfde kleurenfotorolletje als de vorige foto. Rechts staat het huis van Thieu van de Tillaart en op de achtergrond het klooster en de kerk. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1965maartWillyJanMartien.jpg (132812 bytes) maart 1965 Van links naar rechts: Willy van Asseldonk, Jan Vervoort en Martien van Asseldonk. (Foto: collectie Jan vervoort.)
Ca. 1965 Truus en Jose Vissers (Foto: collectier Antoon Vissers.)
Ca. 1965 Grard Brgmans aan het ploegen (Foto: collectier Mari Brugmans.)
Ca. 1965 Dora van de Biggelaar - van de Zanden en Jan van de Biggelaar. Foto: collectie Marinus van de Biggelaar.)
Jaren zestig Zuster Maria Martina Rovers (op 1 juli 1897 in Zijtaart gedoopt als Theodora Maria, dochter van Martinus Rovers en Hendrina van de Pol, overleden op 10 november 1969 te Zijtaart) met rechts van haar haar stiefmoeder Trien van Leiden en vader Janus Rovers. Links staat Henricus Johannes (Driek) Rovers (op 1 maart 1891 in Zijtaart gedoopt) (Foto Jeanne Vermetten-Rovers te Breda)
Jaren zestig Links zuster Liberatha. (Foto Jeanne Vermetten-Rovers te Breda)
Jaren zestig Trouwfoto van Harrie, zoon van Janus Rovers uit Zijtaart, en Annie van den Acker uit Uden. Harrie was kantoorbediende en overleed op 26 mei 2008 in Veghel, op 81-jarige leeftijd. (Foto Jeanne Vermetten-Rovers te Breda)
28 april 1965 Voetbalwedstrijd ter gelegenheid van het twintig-jarig bestaan van Jong Nederland. Staande achterste rij van links naar rechts : Adriaan Brugmans, Hans de Visser, Tonny Peters en Jan Henst. Zittend: Jo van de Biggelaar, Wuytenburg, Cor van de Hurk, Wim Vissers, #? En Mari van de Hurk. (Foto: archief Jong Nederland.)
28 april 1965 Dezelfde voetbalwedstrijd als hiervoor. Staande van links naar rechts: Theo van Boxmeer, Ad van de Hurk, Ton Wuijtenburg, Jan van de Putten en Ad Kremers. Knielend: Kremers, Bert Munsters, Leo Vissers, Pieter Versteegden en Wim Reijbroek. (Foto: collectie Leo Vissers.)
voorjaar 1965 De rijvereniging: Van links naar rechts: #?, Jan van Asseldonk en #?. De jongen die er bij staat is Mari (Boerke) Pennings. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1965-05 01.jpg (254578 bytes)1965-05 nummers.jpg (168657 bytes) mei 1965 De Rakkers in de Bulten. 1) Toon van de Akker, 2) ? de Visser?, 3) Jan van Berkel, 4) #?, 5) Mari? van de Linden, 6) Henk van de Velden, 7) Cor Vissers, 8) #?, 9) Tiny Bossch, 10) Andre van Zoggel, 11) #? van der Heijden (Corsica), 12) Toontje van Eert, 13) Gerardje van der Heijden (Corsica), 14) Henry? van de Ven, 15) #?, 16) Jan Habraken, 17) Bertha Brugmans (leidster), 18) Pieter Reijbroek, 19) Clemens Nieuwkamp, 20) Toon van den Oever, 21) Peter van Asseldonk, 22) Marietje van Zutphen (leidster), 23) Frans? van Schaijk, 24) Christje van Lankvelt, 25) Karel Vissers, 26) Martien van Asseldonk, 27) Bertje van de Heijden, 28) Jan Vissersd. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)

Wie kent de ontbrekende namen?  
1965 Het 25-jarig bruiloftsfeest van Janus Rover en zijn tweede vrouw Catharina van Leiden. Janus woonde op (huidig adres) Meester van de Venstraat 8.

Vooraan staande van links naar rechts: Jeaenne Rovers (geboren in 1931, gehuwd met Lambert Vermetten), Harrie Rovers (1926, gehuwd met Annie van den Acker), Annie van den Akker, Janus Rovers, Catharina (Trien) van Leijden (1909 - 1997), tweede vrouw, getrouwd in 1940 met Janus Rovers, weduwnaar Francina Verwegen (1897 Uden - 1935 Zijtaart), Dory Rovers (1930, getrouwd met Joep Linders), Joke Rovers (1934, gehuwd met Ad Kremers), Netty Rovers (1932, gehuwd met Piet Vermetten); achteraan: Annie Rovers (1929, gehuwd met Frans Broers), Frans Broers (staat achter Annie), Lambert Vermetten, Piet Vermetten, Joep Linders en Ad. Kremers.

Niet op de foto staat Tiny Rovers (gehuwd met Joop (Joe) van den Acker en in 1958 met kinderen naar Amerika vertrokken). Ook Tony Rovers staat niet op de foto. Zij was toen kloosterzuster en mocht niet naar het feest. Haar kloosternaam was Zuster Martina Rovers, vernoemd naar haar tante Zuster Marie Martina Rovers (Theodora Rovers, 1897- 1969). Tony is later uitgetreden en naar haar zus in Amerika gegaan. Ze is daar getrouwd met een Nederlander. De zusjes Rovers wonen in Amerika. (Foto: collectie Jeanne Vermetten-Rovers uit Breda).
1965 Janus Rovers en Catrien van Leijden zijn 25 jaar getrouwd. De foto is gemaakt voor hun huis in Zijtaart. Achter van links naar rechts: Ciska van Leijden, Wim van Wijk, Mieke Rovers, Janus Rovers, Catrien van Leijden, Harrie Rovers, Annie van den Acker, Frans Broers, Driek Rovers, Piet Vermetten. Voor: Marijke Kremers, Ad Kremers, Annie Rovers, Joep Linders, Antonetta Kremers, Dorry Rovers, Lambert Vermetten, Joke Rovers, Jeanne Rovers en Netty Rovers. (Foto: collectie Jeanne Vermetten-Rovers uit Breda).
juni 1965 De eerste klas. Onderste rij van links naar rechts: Henry van Grinsven, Eric Jonkers, Peter Vissers, Gerard van Zutphen, Peter Habraken en Harrie van den Oever. Middelste rij: Ben van de Linden, Adri van Grinsven, Toon van de Berg, #?, Mari van de Akker, Nico van Stiphout, Ad van de Tillaart en Wim van Schaijk. Bovenste (achterste) rij: Meester Leenaarts, Jan, zoon van Harrie Vervoort, Ad van de Tillaart, Albert Peters, Fried van Stiphout, Toon van Stiphout, Gerard van Eert en Jan van de Heijden. (Foto: collectie Manita van den Akker - Van Zutphen.)

1965 3e klas buiten.jpg (329893 bytes) juni 1965 De tweede en derde klas. Achterste rij van links naar rechts: Hans van Zutphen, Tiny Schepers, Jan (van Ties) Habraken, Wim van Schaijk, #?, Piet van de Linden, Mari van de Linden, Gerard van de Heijden, Peter van Asseldonk, Henry van de Ven, Frans Kremers, Hans Habraken, Christ van Lankvelt, Jan Dortmans en meester Fried van de Laar.

Middelste rij: Gerard Schepers, Hans van Nunen, Bert van de Heijden, Henry Kremers, Frans van de Werf, Toon van Eert, Andre van Zoggel, Jan van Schaijk, Peter van de Tillaart, Pieter Reijbroek, Etienne van Eert, Henk van de Velden en Jan van den Oever.

Voorste rij zittend en knielend: Jantje van de Tillaart (Tijssen), Andre van Nunen, Hans Bekkers (achter), Henry Rovers (voor), Toon Klaassen (voor), Toon Bekkers (achter), Hans Nieuwkamp (voor), Martien van Kessel (achter), Maarten van de Ven (voor), Jos van Sleeuwen (achter), Henri Jonkers (voor), Harry Habraken (achter), Toon van Boxmeer (achter), Bert van Nunen (voor), en Martien van de Tillaart (voor). (Foto: collectie Jan van den Oever.)

1965 klas 2 a.jpg (177079 bytes) juni 1965 1965 klas 2 b.jpg (272054 bytes)1965 klas 2 d.jpg (335271 bytes)1965 klas 2 c.jpg (255404 bytes)1965 3e klas binnen b.jpg (415282 bytes)1965 3e klas binnen a.jpg (285360 bytes)De tweede en derde klas van de jongensschool. De linkse rijen banken waren de tweede klas, de derde klas zat rechts in hetzelfde lokaal. De namen staan hieronder. (De vier linkse foto's zijn van Harrie Habraken; de twee rechtse foto's van Jan van den Oever.)
Henry Kremers
Frans van de Werf Gerard Schepers #? Henry van de Ven Jan Dortmans Wim van Schaijk
Harry Habraken
Bert van de Heijden Jos van Sleuwen Frans Kremers Jan van Schaijk Hans Habraken Pieter Reijbroek
Martien van de Tillaart Hans van Nunen Toon van Boxmeer Andre van Zoggel Christ van Lankvelt Gerard van de Heijden Jan Habraken
Bert van Nunen
Hans Nieuwkamp Toon Klaassen Hans van Zutphen Tiny Schepers Piet van de Linden Peter van Asseldonk
Martien van Kessel Maarten van de Ven Toon Bekkers Jan van de Tillaart (Tijssen) Etienne van Eert Jan van den Oever Henk van de Velden
Hans Bekkers
Henri Rovers Henri Jonkers Andre van Nunen Peter van de Tillaart Mari van de Linden Toon van Eert
 
1965 Staande van links naar rechts: Toon Verbakel, Tiny Verbakel, Ad van de Heijden, Marjan Vissers, Frans Verbakel, Henk van Helvoirt, #?, Antonet van Eert, Sjaan de Wit, Gerda van de Akker, Annie Dortman, Hans Schepers, Francien Rovers, Piet van Boxmeer, Julia Oostvogels, Rudolf van de Berg, Riek van de Heijden, Ad van Sleeuwen, Albert de Wit, Adriaan Verbakel en Mari van Berkel. Zittend tweede rij: Pieter Peters, Bert Peters, Ad van Nunen, Henk van de Linden, Theo van Eert, Piet van de Linden, Theo van Boxmeer. Onderste (voorste) rij: Jo Coppens, Theo van Lankvelt, Mari Pennings, Willie van de Linden, Jan Vissers en Henk van Eert. Op stoel zittend: zuster Innocentia, pastoor Versteijnen en meester Frans van Eert. (Foto: collectie Harrie Vervoort.)
Circa 1965 Dames sportclub: 1) Anny Pepers, 2) Diny van Zutphen, 3) Sjaan Ophei, 4) Toos van Sleeuwen, 5) Riet Verbakel, 6) Rieky Vervoort, 7) Annie Pepers, 8) Mijn van Zutphenm 9) Diny van Asseldonk, 10) Lenie van Asseldonk, 11) Rina van Asseldonk, 12) Diny Brugmans, 13) Julia van den Oever, 14) Petra Brugmans (Foto: collectie Lenie Henst.)
carnaval 1966 Martiena van Zutphen en Oda Timmers vieren carnaval.. (Foto: Collectie Oda Timmers).
10 april 1966 Plechtige communie jongens, achterste rij van links naar rechts: Jan van Berkel, Gerrie Hommeles, Wiljan van de Heijden, Mari van den Oever, Chris van Sleeuwen, Chris van de Ven, Harrie van Nunen, Cor Vissers, Hans Schepers, Martien van Asseldonk, en André Schepers. Midden: pastoor Versteijnen en meester Frans van Eert. Vooraan: Tonnie van de Velden, Ad Bekkers, Martien van Boxmeer, Toon Klaassen, Karel Vissers en Toon van de Akker. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk).
10 april 1966 Plechtige communie meisjes, staande van links naar rechts: Riekie van de Linden, Maria van de Ven, Joke Vervoort, Wilma Schepers, Ria van Sleeuwen, Toos van de Linden, Martha van de Heijden, Francien van Lankvelt, Friedi van de Ven, Ria van Kessel, Maria Verbakel, Marij Habraken, Petra Pepers, Sjan van de Linden, Marian van de Ven, Mariëtte Bolk, Gerda van de Tillaart. Zittend op stoel in midden: pastoor Versteijnen en zuster Innocentia. Zittend: Agnes van Erp, Nelly van de Tillart, Riekie Verbruggen, Mia Raaijmakers en Maria van de Heijden. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1966 EHBO a.jpg (240785 bytes)1966 EHBO nummers.jpg (157469 bytes) 1966 Deze foto is gemaakt bij de viering van het derde lustrum van de EHBO. 1) Marietje van Zutphen?, 2) #?, 3) #?, 4) #?, 5) Annie Timmers, 6) #?, 7) #?, 8) Maria Timmers?, 9) #?, 10) #?, 11? #?, 12) #?, 14) #?, 15) #?, 16) #?, 17) #?, 18) #?, 19) Oda Timmers, 20) #?, 21) #?, 23) #?, 24) Albert van de Wetering, 25) Jan van de Wetering, 26) pastoor Versteijnen, 27) dokter Halewijn, 28) Rina Munsters? en 29) #? (Foto: collectie Oda Timmers.)
1966 Spedbevalling van een koe tegenover Piet van Zutphen. Op de rechtse foto is het huis van Hannes van Eert te zien. Op de rechtse foto van links naar rechts: Gerarda Opheij, Cor van Roosmalen, Tiny van de Tillaart en Piet van de Tillaart. (Foto's: collectie Albert van Zutphen.)
1966 Rakkers.jpg (307730 bytes)1966 Rakkers nummers.jpg (179210 bytes) juli 1966 De Rakkers van Jong Nederland op kamp bij Fleuren in De Mortel. 1) Frans van Schaijk, 2) Andre van Zoggel, 3) Oda Timmers, 4) Bertje (van Harrie) van de Heijden, 5) Hans (van Antoon) van de Ven, 6) Nico Bolk?, 7) Maarten van de Ven, 8) Christ van Lankvelt, 9) #Wim van Schaijk, 10) Henk van de Velden, 11) Henry van de Ven (van Ben Bartelen), 12) Pieter Reijbroek, 13) Jan van Schaijk, 14) Jan (van Ties) Habraken, 15) Theo Bosch?, 16) #?, 17) Henry Kremers?, 18) Toon van Eert, 19) Gerard (van Graard) van Eert, 20) Peter van Asseldonk, 21) Jan van den Oever, 22) Gerard van de Heijden?, 23) #?, 24) #?. (Foto: collectie Christ van Lankvelt.)
8 juli 1966 De meisjessportclub. Achterste rij van links naar rechts: Annie brugmans, Toos van Sleeuwen, Diny van Asseldonk, Riky Vervoort, Rina van Asseldonk, het bruidspaar Mies Gibbels en Annie Pepers. Vooraan zittend: Ine van Erp, Van Sleeuwen, Van Sleeuwen, Timmers, Dilia van den Oever. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
Ca. 1966 Grard Brugmans is aardappelen aan het inkuilen (Foto: collectie Mari Brugmans.)
september 1966 Militairen sloegen hun tenten op achter het huis van Piet van Asseldonk tijdens een oefening. Tussen de militairen: Achterste rij links: Mari van Asseldonk en derde van rechts Rina van Asseldonk. Tweede rij van achter, derde van rechts: Peter van Asseldonk en helemaal rechts Martien van Aseldonk. Voorste rij op schoot Tineke van Asseldonk, daarnaast Maria van Boxmeer en helemaal vooraan op schoot bij een soldaat: Diny van Asseldonk. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
december 1966 Sinterklaas bij de Rakkers. 1) leidster Berta Brugmans, 7) leidster Marietje van Zutphen, 8) Hans van Eert. 9) Jan? van der Heijden, 10) leidster Oda Timmers, 13 #? van Schaijk?, 14) Toon van Eert, 17) #? van Nunen, 21) Ben van de Linden, 22) Jan van den Oever, 23@ #? van Schaijk. Stuur aanvullingen en correcties naar info@oudzijtaart.nl. (foto: collectie Marietje van Zutphen.)
1966-12-17.jpg (207134 bytes) december 1966 De meisjessportclub. Achterste rij van links naar rechts: Diny Brugmans, Fridie van de Ven, het bruidspaar Van de Heijden en Toos van Sleeuwen, Dilia van den Oever en Rieky Vervoort. Vooraan zittend: Ardie van de Tillaart, Joke Vervoort, Annie Brugmans, Ine van Erp en Nel van Nunen.
3 april 1967 KMG nam afscheid van Amika van Zutphen, die trouwde met Cor van de Hurk.Bruidsmeisjes vooraan: de tweeling Marion en Antonet Cissen. Vooraan links van Cor staan van links naar rechts: Maria Timmers, Ria Versteegden en Thea Timmers.1e rij achter het bruidspaar- van links naar rechts. Ans van Doorn, José Vissers, Marij Jonkers, Ans Pepers, Ria van Zoggel, Tonnie van de Ven, Riky van de Ven, José (toen nog Janske) van Sleeuwen, Sjan vd.Tillaart, Ria Habraken, Riet Jonkers. 2e rij, beginnende achter de bruid v.l.n.r. Annie van Boxmeer, Arna van de Ven, #?, Ineke Pepers en Trudie van de Heijden. Achterste rij: Berna Rovers, Maria Schepers, Lidy Nieuwkamp, Joke van Helvoirt, Rina van de Akker, #?, Maria Peters (Foto: collectie Jong Nederland, de meeste namen werden gestuurd door Ria van de Bogaard en werden later aangevuld door Bea en Ria van Zoggel.)
16 april 1967 De rakkers die het toneelstuk 'Toveren bestaat nog' opvoerden tijdens een ouderavond. Achterste rij van links naar rechts: Maarten van de Ven, Harrie van den Oever, Hans van Eert en André van Zoggel. Vooraan: Toine van Boxmeer, Ben van de Linden en Toontje van Eert. (Foto: collectie Jong Nederland.)
1967 Jongensschool.jpg (269250 bytes) mei 1967 De derde en vierde klas van de jongensschool. Achteraan staat meester Cor Mollen. Achterste rij van links naar rechts: Albert Peters, Gerard Schepers, Gerard (van Graard) van Eert, Harry Habraken, Frans van de Werf, Bert van de Heijden, Hans van Nunen, Jos van Sleuwen, Martien van de Tillaart, Jan Vervoort, Nico van Stiphout, Fried van Stiphout, Theo Bosch en Henry Rovers. Middelste rij: Bert van Nunen, Hans Bekkers, Ad van Grinsven, Henri Jonkers, Wim van Doorn, Andre van Nunen, Ad van de Tillaart, Peter Habraken, Maarten van de Ven en Antoon van Eert, Voorste rij: Ad van de Tillaart, Wim van Schaijk, Hans Nieuwkamp, Toon van de Berg, Toon Bekkers, Martien van Nunen, Jan van de Tillaart, Ben van de Linden, Martien van Kessel en Mari van de Akker. (Foto: collectie Cor Mollen.)
1964 School a.jpg (628865 bytes) mei 1967 Deze foto van de vijfde en zesde klas is op dezelfde dag gemaakt als de vorige foto. Achteraan staand van links naar rechts: meester Frans van Eert, Hans Habraken, Hendrik van Bakel, Bert van de Heijden, Henri van de Ven, Frans Kremers, Andre van de Heijden, Wim van Nunen, Martien van Sleeuwen en Peter van Asseldonk. Tweede rij zittend: Henk van de Velden, Jan van den Oever, Tiny Schepers, Antoon van Boxmeer, Mari van Nunen, Jan van Schaijk, Piet van de Linden, Gerard van de Heijden, Christ van Lankvelt en Hans van Zutphen. Vooraan op de grond zittend: Peter van de Tillaart, Jan van Eert, Henri Kremers, Jan Habraken, André van Zoggel, Clemens Nieuwkamp, Mari van de Linden en Jan Dortmans. (Foto: kranteknipsel collectie Christ van Lankvelt.)
1966 jan van Boxmeer.jpg (328380 bytes) juni 1967 Op bezoek bij tante zuster Ludovica (Godefrida van Nunen) die 50 jaar werd. Achterste rij, van links naar rechts: pater Toon de Koning, Miet van Eijndhoven, Johan van Nunen en Jan van Boxmeer, tweede rij van achter (tussenin): zuster #?, Martien (van Jan) van Boxmeer, Hans (van Jan) van Boxmeer en Janus van Nunen. Voorste rij: Antoon (van Jan) van Boxmeer, Dina van Nunen, Henrica van Nunen - van Doorn, zuster Ludovica, Riky (van Jan) van Boxmeer en Regina van Boxmeer - van Nunen. (Foto: collectie Janus en Dina van Nunen.)
1967 Voetbalwedstrijd van Jong Nederland tegen oud-leden tijdens het kamp in Son. Van links naar rechts: Piet van de Tillaart, #?, Jan Henst, Theo van de Tillaart, Martien van Zutphen, Cor van de Hurk, Bert Munsters, Jan Timmers, Cor Coppens, Pieter Versteegden, #? en Hans van de Akker (Foto: archief Jong Nederland.)
1967 Klas 1 en 2 van de Eith Steinschool, schooljaar 1966-1967. Onderste rij van links naar rechts: Harrie van de Heijden, Ad van de Cammen, Karel Bekkers, Jos Adriaans, Jos van de Heijden, Martien Habraken, Marion van Grinsven, Carla van de Tillaart. Zittend op de middelste rij: Henri van Dommelen, Cissie Leenaarts, Wilma van Asseldonk, Dimphi Peters, Marna van Hoof, Jan van Asseldonk, Antonet en Marion Cissen, Tonnie Kanters en Theo Habraken. Bovenste rij: Huub van de Heijden, Jackie van Boxmeer, Mia van Asseldonk, Franka Bekkers, Henri van Boxmeer, Ronald van de Cammen, Hendri van Boxmeer, Ietje van Berkel, Annie van den Akker, Marion Jonkers, Ellie van de Bogaart en Antonet van Helvoirt. Achter de kinderen staat zuster Antonino. (Foto: collectie Manita van den Akker - Van Zutphen.)
1967 Kleutergroepen 1 en 2 van de Eith Steinschool, schooljaar 1966-1967. Onderste rij van links naar rechts: Erna Rovers, Bart van Sleeuwen, Hans Rooijakkers, Karin van de Ven, Lisette van de Tillaart, Andrea Schepers, Rob van Nunen en Harrie van de Rijdt. Op de tweede rij: Vera Rovers, Manita van Zutphen, Hans van de Tillaart, Marion van de Tillaart, Marcia van de Tillaart, Annemieke van Schaijk, Joop Versantvoort, Rob van Zutphen, André van den Oever, Lenie van de Rijdt en Theo van den Oever. Op de bovenste rij staan: Mieke Vervoort, Annie van Zutphen, Jolanda van den Tillaart, Sjan van de Ven, Cor van Schaijk, Marinus Krol, André Reijbroek, Ingrid van Sleeuwen en Irma van de Wetering. Achteraan: zuster Adeleida. (Foto: collectie Manita van den Akker - Van Zutphen.)
juni 1967 Grote gezinnen eten veel aardappelen. Martien, Tineke en Peter van Asseldonk. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1967 juli 12,5 jr getrouwd a.jpg (166205 bytes) juli 1967 1967 juli 12,5 jr getrouwd b.jpg (216480 bytes)Feest ter gelegenheid van de 12 1/2 jarige bruiloft van Harry van de Heijden en Riek Raaijmakers. Er werd op stal gefeest en goed gefeest, zo te zien. (Foto: collectie Harrie van de Heijden en Riek Raaijmakers.)
zomer 1967 Kamp senioren Jong Nederland in Borkel en Schaft. Achterste rij van links naar rechts: Albert Vissers, Albert van Zutphen, Piet van de Akker, Theo van Asseldonk, Mari van Helvoirt. Liggend: Jan van den Oever, Toon van de Hurk, Mari Brugmans, Toon van de Akker, daarachter Martien Vissers, Bertus vd Tillaart  en Wim Vissers. (Foto: collectie Wim Vissers.)
augustus 1967 Janus Rovers met zijn vrouw Catharina van Leijden (links) en dochter Tiny (rechts). De foto is genomen naast het huis van Vissers, huidig adres Pater Vervoortstraat 3. (Foto: Jeanne Vermetten-Rovers, Breda.)
Jaren zestig Wim Schevers in Amsterdam (Foto: collectie Anja Heerkens - Versantvoort.)
Jaren zestig Januske Rovers met zijn vrouw Trien en enkele andere mensen. De foto is genomen bij hun huis, huidig adres Meester van de Venstraat 8. (Foto: Jeanne Vermetten-Rovers, Breda.)
Jaren zestig Januske Rovers met zijn vrouw Trien en waarschijnlijk een kleinkind. De foto is genomen bij hun huis, huidig adres Meester van de Venstraat 8. (Foto: Jeanne Vermetten-Rovers, Breda.)
30 november 1967 Onthullen van de straatnaam 'Meester Van de Venstraat' in 1967. Van links naar rechts: Driekske van de Ven als een van de initiatiefnemers en de beide dochters van meester Van de Ven; Barbara van de Ven en Jo Versantvoort - van de Ven. (Foto: Collectie Jan Versantvoort, Uden).
30 november 1967 De fanfare trad op ter gelegenheid van het onthullen van de straatnaam 'Meester Van de Venstraat' in 1967. Wie staan er op deze foto? (Foto: Collectie Jan Versantvoort, Uden).
30 november 1967 Tijdens de koffietafel ter gelegenheid van het onthullen van de straatnaam 'Meester Van de Venstraat' in 1967. Van links naar rechts: Janus van de Ven, Jan Versantvoort, kleinzoon van meester Van de Ven, Jan van de Biggelaar en Driekske van de Ven. (Foto: Collectie Jan Versantvoort, Uden).
december 1967 Bakker Nieuwkamp met zonen Marcel en Clemens; presentatie van een krentebrood voor het bejaardencentrum te Eerde ter gelegenheid van kerstmis 1967. Het brood werd gebakken in opdracht van Willy den Ouden. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
26 maart 1968 De Boerinnenbond ging op 26 maart 1968 op excursie naar de AaBe wolfabriek in Tilburg. Achterste rij van links naar rechts: Johanna van Boxmeer, #?, Kiek van de Linden - Verkuijlen, Zus van de Ven, Lies van Zutphen - Verhoeven, Tiny van Zutphen - Rovers, #?, #?, Door Peters, #?, #?, #?, Mien van Asseldonk, Jaan van Asseldonk, Marietje Schevers?, Drika van Eert - van Berkel, #?, #?, Nolda van Boxmeer, #?  en #?.

Middelste rij: Nolda Pepers, #?, #?, Gerarda van de Linden - van der Asdonk, #?, #?, #?, #?, #?, Annie van Asseldonk - van de Hurk, Trien van Boxmeer - van de Ven, #?, #?, #?, #?, #?, Jaantje van de Ven, Gerarda Opheij, Door van de Heijden, ? van Eert - Tijssen en Tonia van Asseldonk.

Vooraan zittend: Martina van Boxmeer, #?, #?, #?, #?, Jans Middegaal, Nel Rietbergen - Thijssen, #?, #?, Cis Brugmans, Gerarda van Asseldonk - van Erp en #?. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.
Jaren zestig Piet van Zutphen zit een zeis te 'haren' (scherpen). (Foto: collectie Marietje van Zutphen.)
1968 Grardje Brugmans.jpg (203971 bytes) 1968 Grardje Brugmans. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
voorjaar 1968 Het paard wordt gewassen voor het concours. Van links naar rechts: Jan, Piet en Willy van Asseldonk. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1968 Onderwijzers.jpg (280231 bytes) 1968 Het onderwijzend personeel, van links naar rechts: Zuster Ansfrida, juffrouw Martens, juffrouw Hetty, zuster Maria-Agnes, meester Verhagen (is maar enkele maanden onderwijzer in Zijtaart geweest), juffrouw Maria Timmers en meester Cor Mollen. (Foto: collectie Cor Mollen.)
1968 Cor Vissers (Collectie Wim Vissers.)
1968 Voetbalveld.jpg (136196 bytes) 1968 Tijske van Zutphen, Jos Cissen, Andre van Nunen en Peter Vissers. (Foto: collectie Mari Brugmans.)
1968 Een elftal van VOW. Staande links: keeper Theo van Asseldonk, zwsde van links Willy Henst. Wie staan er nog meer op deze foto? . (Foto: collectie Theo van Asseldonk.)
juli 1968 Jong Nederland op kamp in De Mortel. Zittend: van links naar rechts: Jan Habraken, Jan Vervoort, comissaris Jan van de Ven en Martien Peters. Daar achter staand met een handdoek op zijn hoofd: Bertje van de Heijden. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
juli 1968 Jong Nederland op kamp in De Mortel. Achterste rij van links naar rechts: Toon van den Oever, Toon van Eert, Martien van Asseldonk, Jan Vervoort, Jan van Erp, Jan van Berkel, Martien Peters en Clemens Nieuwkamp. Voorste rij: Jan van de Ven (leider), Tonnie van de Velden, Peter van Asseldonk, Jan van Eert, Jan Habraken, Bertje van de Heijden, Jan van de Heijden en Willy Henst (leider). (Foto: collectie Albert van Zutphen.)
1968 Trouwfoto van Antoon Vissers en Corry Munsters. De misdienaar links van priester Jan Munsters is Peter van Asseldonk. (Foto: collectie Antoon Vissers.)
1968 Gezin vd Oever.jpg (315342 bytes) 1968 Het gezin van Antoon van den Oever. Van links naar rechts: Dilia, Mari, Theo, Diny, Jan en Antoon (junior). Vooraan vader Antoon van den Oever (senior) en moeder Hanneke van den Oever - Verhoeven. (Foto: collectie Antoon van den Oever (junior).)
Ca. 1968 Marietje van Zutphen op bezoek bij haar moeder met een baby. (Foto: collectie Cor van Zutphen.)
eind jaren zestig De straat, rond eind jaren zestig. (Foto: collectie Francie van den Elsen, Oss.)
zomer 1968 KMG op kamp in Heeze. Van links naar rechts: Mieke van de Heijden, Marjan van de Ven, #?, #? en Agnes van de Heijden. (Foto: collectie Jong Nederland.)
1968-07-08.jpg (248178 bytes) zomer 1968 Handbalteam van de KPJ tijdens een handbaltoernooi in Breda. Achterste rij van links naar rechts: Diny Brugmans, Dilia van den Oever, Sjaan Opheij, Rieky Vervoort en Ardie van de Tillaart. Vooraan zittend: Ans van Sleeuwen, Francien Rovers, Annie Brugmans, Petra Brugmans en Martha van de Heijden. (Foto: collectie Ardie van de Tillaart.)
6 september 1968 De familie Graard van de Ven op bezoek bij tante zuster in het klooster in Zijtaart. Op de linkse foto van links naar rechts: Fridy, zuster #?, Wilma, Jaantje van de Ven - van Sleeuwen, Gerda, Annie, Tonny en Rieky van de Ven. (Foto's: collectie Jaantje van de Ven - van Sleeuwen.)
3 februari 1969 Een kleuterklas in het schooljaar 1967-1968. Achterste rij van links naar rechts: Marion van Zoggel, Harrie van de Ven, Frans Oostvogels, Els Vervoort, Rien van Zoggel, Jo van Schaijk, Tiny van Zutphen en juffrouw #? (een invaljuffrouw). Tweede rij van achter: Martien van de Ven, Leon Adriaans?, #?, Adri Vervoort, Nico van Schaijk, Hans van de Rijt, Jan van de Wetering, Theo van Nunen en John van Zuphen. Derde rij van achter: Frances van de Ven, Anita van de Wetering, Pieter van de Hurk, Anja Vervoort, Mia Thijssen, Tonio van Zutphen en #?. Voorste rij: Irma van den Tillaart, Rene Verzantvoort, Martie Thijssen, Anita van de Acker en Anja van Sleuwen. (Foto: collectie Nico van Schaijk.) (Mogelijk zaten Ton van den Hurk en Michiel Pronk ook in deze klas).
3 februari 1969 De tweede kleuterklas uit het schooljaar 1968-1969. Op de achterste (bovenste) rij van links naar rechts: Jos van den Akker, Theo van Heeswijk, Tonny Cissen, Ria van de Heijden, Rob van Bakel, Maico Bosch, Bea Jonkers, juffrouw Van den Akker. Tweede rij van achter: Krista Cremers, Hans Adriaans, Astrid van Boxneer, Bernadette Corsten, Geert van Boxmeer, Ton Ketelaars, Jan van den Akker, Jacqueline van den Crommenacker, Tonnie van Dommelen en Rian van der Heijden. Zittend op stoel: Marion van Boxmeer, Eric van Boxmeer, Maarten van de Cammen, Rudy Klomp, Robert van den Hurk, Mark Bosch, Cissy Habraken. Zittend op de grond: Maarten Kanters, Ad van Asseldonk, Anita van Hoof, Hans van den Akker (zoontje van de juffrouw), Mariëlle Mollen, Toine van Boxmeer en Isidoor Jonkers. De foto is gemaakt in het achterste houten noodkleuterschool, de huizen op de achtergrond staan aan de Reibroekstraat. (Foto: collectie Jan van Boxmeer.)
januari 1969 Hongerwinter. Martien van Asseldonk (14 jaar) bereidt zich voor op het werk in de Derde Wereld. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
februari 1969 De eerste carnavalsoptocht in Zijtaart. Een van de mooiere wagens: de Fabeltjeskrant gemaakt door de Hobbyclub. Achter het stuur: Mari van Asseldonk. Op de achtergrond het pand Pastoor Clercxstraat 17. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk).
begin 1969 Links Jan vervoort en rechts Martien van Asseldonk. Achter de sneeuwman staat Willy van Asseldonk.  (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
1969-01-06 Schepers.jpg (429764 bytes) 6 januari 1969 Links staat Henk Schepers. Op de pony zitten Tiny Schepers (achter) en Wim Steenbakkers (voor). Voor de pony staat Wim van Doorn en rechts staat Ad Schepers. (Foto: collectie Jaantje Schepers - van Nunen.)
1969 Schepers.jpg (292882 bytes) 1969 Het gezin Schepers. Staande van links naar rechts: Tiny, Henk, Hans met Jos voor hem, en Ad. Zittend: vader Johan Schepes met Andrea, Marco, moeder Jaantje Schepers - van Nunen en Maria. (Foto: collectie Jaantje Schepers - van Nunen.)
1969 Het gzin van Antoon en Dora van de Ven. Van links naar rechts: Harry, Hans, Arna, Willemien, Dorien, Jeanne, Annie, Ria, Christ (Foto: Faceboek).
zomer 1969 Kamp senioren Jong Nederland in Hilvarenbeek. Van links naar rechts: Bert van de Tillaart, Leo Vissers, Toon van den Hurk, Peter Hommeles, Toon van de Akker, Bert Vissers, Ben Coppes.Albert van Zutphen en Ties Vissers. Daarvoor knielend: Mari Brugmans. (Foto: Mari Brugmans.)
oktober 1969 De junioren van Jong Nederland Zijtaart wonnen het door de eigen afdeling in Zijtaart georganiseerde kastietoernooi. Op de foto het winnende team: Staand van links naar rechts: Toon van Eert, Martien van Asseldonk, Clemens Nieuwkamp, Jan Vervoort, Tonnie van de Velden en Martien Peters. Knielend: Jan Habraken, Peter van Asseldonk, Bertje van de Heijden, Maarten van de Ven, Pieter Reijbroek en Toon van den Oever. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk.)
oktober 1969 Piet van Asseldonk zit spruiten schoon te maken. In de winter werd de hele familie ingeschakeld. Jan haalde de spruiten in het veld en zijn jongere broers en vader maakten ze schoon. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk.)
december 1969 Tonny, dochter van Janus Rovers, zat in het klooster in Zijtaart. Haar kloosternaam was zuster Martina. Nadat ze uittrad vertrok ze naar haar zus Tiny van den Acker - Rovers  in Amerika. Daar trouwde ze met de uit Nederland afkomstige Albert van Beuningen. Ze woont in Kimberly, Wisconsin, in Amerika. De foto is gemaakt op kerstmis 1969; Tonny luistert naar een band van haar familie in Zijtaart. (Foto: Jeanne Vermetten - Rovers.)
26 december 1969 De familie Schevers. Achteraan Martien, Sjef, Wim en Bert; midden: Jo, Stefanie, Netty en Johan,  vooraan Gerard en Toon. (Foto: collectie Anja Heerkens - Versantvoort.)
eind jaren zestig Leo Vissers bezig met een van zijn laatste huisslachtingen. (Foto: collectie: Leo Vissers.)
eind jaren zestig Vier generaties Pepers: Grard, zoon Johan (geboren op 18 maart 1912(, kleinzoon Martien (gebroen op 22 juni 1940, en een zoontje van Martien,. (Foto: collectie: Joke van Zutphen - Pepers.)
maart 1970 De EHBO behaalde een eervolle derde plaats op de districtsfinale in Boekel. Dat werd gevierd bij Christ Ketelaars aan de bar. Aan de bar zitten v.l.n.r.: Ans van der Heijden, Piet van de Hurk, Oda Timmers en Diny van Asseldonk. Daar achter staan: Willy Henst, Ties Vissers, Jan van Asseldonk, Maria van Boxmeer en Albert van de Wetering (mer de beker in zijn hand). (Foto: collectie: Willy Henst (nu Martina van Zutphen te Lierop.)
30 april 1970 1) Anja Vervoort, 2) #, 3) #, 4) Jan van de Ven, 5) Mark Bosch, 6) #, 7) Pieter van den Hurk, 8) #, 9) Toos van Stiphout, 10) Marc van den Berkmortel, 11) John Vissers?, 12) #, 13) Rian van der Heijden, 14) Erika Rooijakkers?, 15) Hans van Zoggel, 16) Toine van Boxmeer, 17) #, 18) Anja van Eerd, 19) Erik van Boxmeer?, 20) Robert van Uden?, 21) Jeanne Coppens, 22) Ria van de Ven, 23) #, 24) Wilma van den Hurk, 25) Corné Wuytenburg, 26) #, 27)Anita Coppens?, 28) Doréa Ketelaars, 29) Jeanne van Asseldonk
mei 1970 Voetbalwedstrijd leden tegen oud-leden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Jong Nederland. Dit is het team van de leden. Staand v.l.n.r.: Willy Henst, Hans van de Akker, Piet van de Hurk, Toon van de Akker en Toon van de Hurk. Vooraan zittend: Piet van de Akker, Peter Hommeles, Theo van Asseldonk, Mari Brugmans en Albert van Zutphen. (Foto: collectie Willy Henst, nu Martinu van Zutphen te Lierop.)
mei 1970 Het jongensgilde van Jong Nederland vierde haar 25-jarig bestaan. Een groepsfoto van de leiding, senioren, junioren en rakkers. 1) Jan van de Ven, 2) Piet van de Hurk, 3) Nel van de Ven, 4) Martina van Zutphen, 5) Ine Bolk, 6) Jan Habraken, 7) Martien van Asseldonk, 8) Tonnie van de Velden, 9) Albert Vissers, 10) Martien Peters, 11) Toon van Eert, 12) Jan Vervoort, 13) Peter van Asseldonk, 14) Willy Henst, 15) Ben Coppens, 16) Hans van de Akker, 17) Toon van de Akker, 18) Toon van de Hurk, 19) Theo van Asseldonk, 20) Mari Brugmans, 21) Martien Vissers, 22) Albert van Zutphen, 23) Peter Hommeles, 24) pastoor Versteijnen, 25) Maarten van de Ven, 26) Antoon van Eert, 27) Oda Timmers, 28) Huub van de Heijden, 29) Antoon van den Oever, 30) Pieter Reijbroek, 31) Clemens Nieuwkamp, 32) Jos van de Heijden, 33) Hans van Eert, 34) Mari Peters, 35) Antoon van Erp, 36) Mari van de Akker, 37) Albert Peters, 38) Hans Bekkers, 39) Theo Bosch, 40) Bert van de Heijden, 41) #? van Zutphen, 42) Jan van de Ven, 43) Geert Ketelaars, 44) Gerard van Zutphen, 45) Bart Vervoort, 46) Christ van de Ven, 47) Aard van Hoof, 48) Gerard van Zutphen, 49) Noud van Asseldonk, 50) Martien Habraken, 51) Jackey van Boxmeer, 52), #?, 53) Adrie Vervoort, 54) Henry van Boxmeer, 55) Jan van Asseldonk, 56) Hans van de Tillaart, 57) Arno van de Cammen, 58) Henry van Dommelen, 59) #? en 60) André Reijbroek. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk.)
1970 Op bezoek in het klooster: Achterste rij van links naar rechts: zuster Antonia, moeder Gerarda van de Ven - Van de Steen, Mien van de Tillaart - van de Ven, Tijn van de Tillaart. Voor: Hans, Carla, Irma, Marielle (in wandelwagen), Bernadette en Dirk. (Foto: collectie Jan van Boxmeer.)
1970-08 Sportclub Krijtenburg.jpg (309413 bytes)1970-08 Sportclub nummers.jpg (154431 bytes) Zomer 1970 De kinderen op Krijtenburg hadden in de zomer van 1970 hun eigen sportclubje. Ze bouwden pyramides en deden aan atletiek. Op de foto staan: 1) Tineke Reijbroek, 2) Jan van den Oever, 3) Noud van Asseldonk, 4) Aard van Hoof, 5) Ans van Hoof, 6) een neefje van Van Asseldonk en van Van Hoof uit Mariahout die op bezoek was, 7) Harry van den Oever, 8) Marna van Hoof, 9) Theo van den Oever, 10) Anita van Hoof, 11) Marco van Asseldonk, 12) Jan van Asseldonk, 13) Peter van Asseldonk, 14) Andre van den Oever en 16) Wiljan van Hoof. De foto is gemaakt bij Wim van Hoof achter het huis. (Foto: collectie Jan van den Oever.)
1970 KPJ in Nijnsel.jpg (195136 bytes) 1970 Een handbalwedstrijd van de KPJ in Nijnsel. Van links naar rechts: Jan Vervoort, Toon van de Linden, Mari Pennings, Theo van Eert, #? en Theo van Lankvelt. (Foto: collectie Jan Vervoort.)
zomer 1970 Aardbeienplukkers bij Piet van Asseldonk. Op de linkse foto: Willy van Asseldonk, Bertje van Nunen en Hans Bekkers. (Foto: Collectie Martien van Asseldonk.)
zomer 1970 De leiders, Theo van Asseldonk en Willy Henst, zouden een groepsfoto maken van de junioren jongens tijdens het kamp van Jong Nederland in Bakel. Willy deed het lamp uit en Theo ging zogenaamd de jongens recht zetten. Hij had zijn handen zwart gemaakt met roet en veegde langs de gezichten. Hierna werd er werd een foto gemaakt. Die foto laten we maar achterwege, want ik (mva) was een van de slachtoffers. We eisten een schone foto. Op die foto met wat schonere gezichten op de achterste rij: Peter van Asseldonk, Jan Vervoort, Pieter Reijbroek, Jan Habraken, Toon van Eert, Willy Henst en Theo van Asseldonk. Tweede rij van achter (4 jongens rechts): Toontje (Harriezn) van Eert, #?, Martien van Asseldonk en Tonnie van de Velden. Vooraan: Bertje van de Heijden, Toontje van de Akker, Toon Bekkers, Gerardje van Zutphen, Maarten van de Ven, #?, Mari Peters, Hans van Eert en Albert Peters. (Foto: collectie Martien van Asseldonk.)
ca. 1970 Piet van Zutphen achter het huis van zijn zoon Cor. Het kind is Peter zoon van Cor van Zutphen. (Foto: collectie Cor van Zutphen.)
6 augustus 1970 Op de tweede rij Dina (zuster Capistrana) van Zutphen en haar zus Jans van Zutphen tijdens een processie in Kevelaer. (Foto: collectie Cor van Zutphen.)
Bouwstijlen - Thema's - Groei - Organisaties - Veldnamen
Afkortingen - Toelichting verenigingen - Toelichting Huizen - Toelichting Kroniek - Downloads